Voordelen koelcellen en tips bij het aanschaffen van één

Een koelcel, u kent het wel. Het is natuurlijk iets waar elk persoon gebruik van maakt, maar de koelcellen waar wij het nu over hebben zijn een stuk groter en voor andere doeleinden bedoeld. Wat is het voordeel van zo’n koelcel en waar moet je opletten als u er een wilt aanschaffen? In dit artikel ga ik u daar wat meer over vertellen.

Koelcellen

Voordat u een koelcel gaat aanschaffen moet u zelf natuurlijk bekijken wat voor u wilt, nodig heeft en handig is bij uw bedrijf. Zo kunt u kijken naar of het een grote met veel opslag mogelijkheid moet zijn of juist een kleinere die een erg hoge hygiënische waarde heeft. Het is dus erg belangrijk om na te gaan, hoelang de koeling mee moet gaan, hoe vaak de cel intensief gebruikt gaat worden en wat voor bedrijf u deze koelcel wilt gaan plaatsen. Is dit in een rozenkwekerij waar de cel de hele dag staat te loeien om de planten goed te houden of in een strandtent waar in de winter eigenlijk niet nodig is om dit elke dag dan intensief aan te hebben staan.

Het grote voordeel van een koelcel is, dat u grote hoeveelheden goed kan houden zonder dat u daar verder naar om hoeft te kijken. Dit is in bijvoorbeeld de horeca ideaal, u kunt drinken en eten opslaan en vanuit uw koelcel dit gebruiken of aanvullen in andere kleinere koelkasten waaruit u het schenkt of verkoopt. Daarnaast is een koelcel de laatste jaren zoveel beter geworden, dat het een lange levensduur heeft gekregen en een goede gebruiksvriendelijkheid.

Koelcel kopen

Als u een koelcel gaat kopen moet u zoals net al aangegeven, rekening houden met het doel van koelcel/koelcellen gaat zijn, hoelang deze mee moet gaan en hoe intensief u hem gaat gebruiken. Naast deze vragen zijn er natuurlijk vele verschillende soorten en merken koelcellen. Zo heb je bijvoorbeeld Isocab, dit zijn eenvoudig te onderhouden, leverbaar vanaf 16 m2, bestaande uit panelen en in alle maten leverbaar. Daarnaast bijvoorbeeld Isobar, deze zijn ook leverbaar vanaf 16m2, ook eenvoudig te onderhouden en een zeer hoge prijs-kwaliteitverhouding. Dit zijn twee goede en betrouwbare merken maar er zijn er natuurlijk veel meer. Ga dus op het moment dat u oprecht op zoek bent naar een koelcel goed na welke merken het beste bij uw wensen passen.

Er zijn ook nog andere mogelijkheden, zo kunt u ook uw huidige koelceldeuren laten vervangen op het moment dat deze kapot zijn. Maar bij Vicon Koeltechniek kunt u ook een koelcelmotor, een verdamper of strokengordijn kopen. Wij hebben een compleet aanbod voor uw koeltechniek wensen en willen u daar bij graag helpen en in adviseren.

Voor verschillende mogelijkheden, vragen en/of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op of kijk op onze website wat wij te bieden hebben voor u. U kunt bij ons ook nog naar andere mogelijkheden kijken voor bijvoorbeeld vriescellen.

 

About the Author

Michel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *