Wilt u een eiken houten vloer in de keuken?

Een eiken vloer voor in de keuken moet rekenen op veel bezoek. Het is waarschijnlijk het meest gebruikte stukje vloer in het hele huis. Dan is het verstandig de juiste houten vloer uit te kiezen.

Eiken vloer in het hele huis?

Een houten vloer in de keuken ziet er ook prachtig uit. Vooral als de vloer doorloopt naar de woonkamer heeft u het gevoel dat de ruimte groter is geworden. Een eiken vloer die goed is afgewerkt geeft rust in het huis. In principe is elke houtsoort geschikt voor de keuken. Het is vooral de afwerking die de grootste aandacht nodig heeft.

Afwerking eiken vloer in de keuken. Waar moet je op letten?

In de meeste keukens staat wel een vaatwasser en soms ook een wasmachine. De gootsteen moeten we ook niet vergeten. Het mag duidelijk zijn dat in een keuken veel vocht voorkomt. De houten vloer moet daarom wel vochtbestendig zijn.

Olie of lak voor je houten vloer?

Een goede olie slijt minder snel dan een laklaag. Een geoliede eiken vloer houdt het vocht tegen. Ook kunt u het plaatselijk gemakkelijker bijwerken. Een laklaag daarentegen is beter waterbestendig. Let daarom goed op wat u gaat gebruiken. Bij Montfoort kunnen ze u een prima advies geven welke afwerking het beste bij de eiken vloer in uw keuken past.

Praktische tips

Eiken hout van goede kwaliteit is niet goedkoop. U wilt daarom uw vierkante meters hout zo goed als mogelijk benutten. Het is een goed idee om de houten vloer niet onder de keukenkasten door te leggen. Leg het gewoon een beetje door voorbij de pootjes. Als u de onderplint plaatst lijkt het dat de vloer helemaal doorloopt. En u bespaart op het hout.

Zwevende houten vloer

Een houten vloer zwevend laten leggen hangt af van de ruimte waar de houten vloer moet komen. In de keuken is een zwevende vloer zeker aan te raden. Bij eventuele waterschade kunt u dan gemakkelijk een houten plank eruit halen en eventueel vervangen.

Multiplank eiken vloerdelen meest favoriet?

De multiplank is populair aan het worden. Het heeft dan ook zeker veel voordelen ten opzichte van een massieve houten vloer. Zeker als het om de keuken gaat. En hij kan gemakkelijk zwevend worden gelegd. De vloerdelen hebben een bovenlaag van massief hout, meestal eiken, welke wordt verlijmd op een multiplex onderlaag. Met een eiken houten vloer in je keuken haalt u iets bijzonders in huis.

Leave a Reply